L'Ateneu

L'Ateneu Popular de Sitges és una associació sense ànim de lucre formada al març del 2007 per un col•lectiu de joves de la vila de Sitges. És una associació compromesa amb la cultura catalana i sitgetana, l'esport, el medi ambient, i la lluita per la defensa dels drets de la classe treballadora. Per altra banda està compromesa amb la defensa de la igualtat de gènere i de la llibertat d'identitat sexual, entre altres.

L'associació funciona de manera autogestionada i assembleària. L'organització general, però, es fa a través de la Junta, escollida en Assemblea General i on conjuntament les comissions de treball, desenvolupen la feina setmanalment de forma voluntària. L'objectiu principal de l'Ateneu és fomentar la participació entre les persones, així com difondre les idees abans exposades (cultura, medi ambient, drets dels treballadors...). Per tal de difondre-les duu a terme diferents iniciatives en l'àmbit sociocultural. L'Ateneu vol ser, a més a més, un àmbit ciutadà que estimuli el debat al voltant de diferents temes que puguin inquietar la ciutadania. Actualment l'associació, té la seva seu social al carrer del Sol número 2

El local esdevé, majoritàriament, un espai de trobada per als socis i sòcies. L'Ateneu és, per tot això, molt més que l'espai físic que ocupa, i s'estén a tot allò en què l'associació organitza i col•labora en la seva organització o recolzament.